Przetwarzamy Twoje dane osobowe i stosujemy cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszych usług. Dowiedz się więcej o naszej Polityce Prywatności. Zapoznaj się z informacjami od administratora.
Gorczyca biała
Gorczyca biała charakteryzuje się słodkawym, ale równocześnie lekko ostrym smakiem. Idealnie pasuje do wszelkiego rodzaju marynat, pikantnych sosów, pikli, a także do przyprawiania potraw mięsnych, zup i wędlin. Gorczyca biała jest niezbędna podczas kwaszenia ogórków i kapusty. Nasiona gorczycy stosowane w całości dodają potrawom intensywnego smaku.
Aby gorczyca była jeszcze bardziej intensywna w smaku, warto wcześniej uprażyć ją na patelni.
Idealnie pasuje do:
- przetworów z ogórków,
- marynat oraz sosów,
- kapusty kwaszonej.
MASA NETTO:
30 g
KATEGORIA:
Przyprawy jednorodne i zioła

Gorczyca jest podstawowym składnikiem musztard.