Blog

  1. Filipińscy uczniowie sadzą drzewa, by ukończyć szkołę

    Wedle nowego filipińskiego prawa, każdy uczeń ostatniej klasy szkoły podstawowej i średniej oraz każdy student ostatniego roku studiów, musi posadzić przynajmniej 10 drzew przed ukończeniem szkoły. Nowe prawo jedynie formalizuje zwyczaj, który na Filipinach stał się już tradycją.

    Czytaj więcej
  2. Bio/Eko/organic – czy wiesz, co kupujesz?

    Czym musi odznaczać się żywność, by została uznana za ekologiczną? Dlaczego na jednych produktach pojawia się napis „bio”, na innych zaś „eko” lub „organic”? Poznanie odpowiedzi na te pytania ułatwi Ci podejmowanie bardziej świadomych decyzji zakupowych.

    Czytaj więcej
  3. Jak rozpoznać produkt ekologiczny?

    Na produktach ekologicznych spotykamy różnego rodzaju oznaczenia ekologiczne. Które są rzetelne i wskazują na produkt wytworzony głównie z naturalnych składników oraz z poszanowaniem środowiska? Kto w ogóle decyduje o tym, że żywność zostaje uznana za eko? Znajomość podstawowych oznakowań produktów pozwoli Ci dokonywać świadomych i lepszych wyborów.

    Czytaj więcej
  4. Gdzie można kupić przyprawy „To Naturalne”?

    Staramy się, aby można było łatwo i wygodnie kupić przyprawy ekologiczne „To Naturalne”. Przyprawy możecie zamówić w naszym sklepie on-line lub u naszych Partnerów handlowych.

    Czytaj więcej
  5. Ekologiczny Majeranek suszony "To Naturalne"

    Ma słodko-sosnowy zapach. Ze względu na swój wygląd, często jest mylony z oregano, choć różni się od niego smakiem. W kuchni stosowany w połączeniu z tymiankiem - te dwie przyprawy doskonale ze sobą współgrają.

    Czytaj więcej
  6. Ekologiczny Czosnek niedźwiedzi "To Naturalne"

    Wiele lat temu zauważono, że aromatyczne, zielone liście czosnku niedźwiedziego są pierwszym przysmakiem, po który sięgają niedźwiedzie tuż po długiej mroźnej zimie. Stąd też wzięła się nazwa tej wyjątkowej rośliny.

    Czytaj więcej
  7. Ekologiczne Oregano suszone "To Naturalne"

    Trudno wyobrazić sobie gotowanie bez tej przyprawy. Oregano to jedno z najbardziej aromatycznych ziół, które jest zarazem podstawą wielu europejskich kuchni, a szczególnie dań kuchni włoskiej.

    Czytaj więcej
  8. Jak naturalnie zabarwić jajka na Wielkanoc?

    Kolorowe pisanki, które każdego roku pojawiają się na naszym wielkanocnym stole, od lat są nieodłączną częścią świątecznej tradycji. Zwyczaj farbowania jaj uwielbiają szczególnie najmłodsi.

    Czytaj więcej
  9. Ekologiczny Czosnek mielony "To Naturalne"

    To jedna z najbardziej intensywnych i aromatycznych przypraw oraz jedna z najbardziej podstawowych. Bez czosnku nie wyobrażamy sobie kuchni i codziennego przyprawiania. 

    Czytaj więcej
na stronę
Ustaw kierunek rosnący
To Top