Przetwarzamy Twoje dane osobowe i stosujemy cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszych usług. Dowiedz się więcej o naszej Polityce Prywatności. Zapoznaj się z informacjami od administratora.
Przyprawa prowansalska To Naturalne
Przyprawa prowansalska jest niezwykle popularna i lubiana ze względu na swój przyjemny, apetyczny aromat i mnogość zastosowań. Przyprawa łączy w sobie kilka aromatycznych ziół – tymianek, bazylię, cząber, oregano, majeranek, rozmaryn i liść laurowy - które przede wszystkim kojarzone są z kuchnią z rejonu Morza Śródziemnego. Potrawy kuchni śródziemnomorskiej znane są z intensywnego, ziołowego aromatu.
Ekologiczna przyprawa prowansalska ma bardzo szerokie zastosowanie. Doskonale komponuje się z mięsem, które przenika intensywnym aromatem suszonych ziół. Mieszanka jest także doskonałą przyprawą do dań z grilla. Wystarczy posypać nią przed grillowaniem piersi lub polędwiczki z kurczaka lub ulubione owoce morza czy warzywa (cukinię, bakłażana, paprykę). Zioła prowansalskie są także idealne do jednogarnkowych potraw warzywnych – lecza, ratatouille czy pieczonych jarzyn. Swoją sławę Przyprawa prowansalska zawdzięcza kuchni francuskiej, gdzie wciąż jest numerem jeden wśród stosowanych mieszanek przypraw.
Mieszanka idealnie pasuje do:
- aromatyzowania oliwy,
- doprawiania sosu do pizzy,
- przyprawiania sałatek,
- zapiekanek.

Skład mieszanki: tymianek, bazylia, cząber, rozmaryn, majeranek oraz liść laurowy. Produkt bez dodatku soli.