Przetwarzamy Twoje dane osobowe i stosujemy cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszych usług. Dowiedz się więcej o naszej Polityce Prywatności. Zapoznaj się z informacjami od administratora.
Gałka muszkatołowa mielona
Gałka muszkatołowa wyróżnia się ostrym i jednocześnie gorzkawym, nieco korzennym smakiem i niepowtarzalnym zapachem. Nadaje wyjątkowy aromat pikantnym potrawom i wzbogaca smak słodkich deserów oraz napojów.
Doskonale nadaje się do większości dań z jaj i serów, a także tradycyjnych polskich potraw.
Pasuje również do:
- bigosu,
- flaków,
- zupy fasolowej,
- deserów oraz napojów rozgrzewających.
MASA NETTO:
10 g
KATEGORIA:
Przyprawy jednorodne i zioła

Gałkę muszkatową mieloną stosuje się zarówno do słodkich, jak i pikantnych potraw. Korzysta się z niej przy przyrządzaniu pierników, ciast, deserów owocowych oraz grzanego wina czy piwa.