Przetwarzamy Twoje dane osobowe i stosujemy cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszych usług. Dowiedz się więcej o naszej Polityce Prywatności. Zapoznaj się z informacjami od administratora.
Papryka ostra mielona
Paryka ostra to odmiana papryki o wyraźnie ostrym smaku. Już niewielka szczypta pozwala zaostrzyć smak potraw i nadać im wyrazisty smak. Dzięki papryce możemy przygotowywać w domu dania, z których słyną różne kuchnie świata, na przykład węgierska, włoska czy meksykańska.
Papryka ostra mielona ma bardzo szerokie kulinarne zastosowanie. Możemy nią przyprawiać zarówno dania mięsne, jak i warzywne.
Idealnie pasuje do:
- gulaszu, leczo i dań jaednogarnkowych,
- pierogów i gołąbków,
- deserów,
- zapiekanek.
MASA NETTO:
15 g
KATEGORIA:
Przyprawy jednorodne i zioła

Papryka ostra świetnie łączy się z czekoladą, dlatego też warto ją dodawać do deserów na jej bazie, takich jak trufle, gorąca czekolada czy też musy. Paprykę ostrą możemy zastępować pieprzem kajeńskim.