Przetwarzamy Twoje dane osobowe i stosujemy cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszych usług. Dowiedz się więcej o naszej Polityce Prywatności. Zapoznaj się z informacjami od administratora.
Ziele angielskie całe
Ziele angielskie, choć wyglądem przypomina pieprz czarny, to odznacza się znacznie delikatniejszym smakiem. Charakterystyczny korzenny aromat ziarenek ma w sobie nutę goździków, pieprzu, muszkatu i cynamonu.
To przyprawa bardzo ważna w tradycyjnej kuchni polskiej - jest uważana za jedną podstawowych przypraw obok soli, pieprzu czy liścia laurowego.
Najczęściej stosowana do:
- zup, bulionów, marynat i sosów,
- tłustych mięs; wieprzowiny, baraniny.
MASA NETTO:
15 g
KATEGORIA:
Przyprawy jednorodne i zioła

Warto wiedzieć, że ziele angielskie może mieć też wiele ciekawych dodatkowych zastosowań. Świetnie pasuje do:
- deserów,
- przetworów,
- batatów,
- dyni,
- karmelizowanych bananów.