Przetwarzamy Twoje dane osobowe i stosujemy cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszych usług. Dowiedz się więcej o naszej Polityce Prywatności. Zapoznaj się z informacjami od administratora.
Pieprz czarny ziarnisty
Pieprz czarny to podstawowa przyprawa w kuchniach całego świata. Powstaje z niedojrzałej jagody pieprzu, która po wielu naturalnych zabiegach i finalnym suszeniu uzyskuje znany nam wygląd. Pikantny smak pieprzu pozwala nadać wyrazisty smak ulubionym potrawom.
Ziaren pieprzu w całości używa się do głównie zup oraz bulionów. Pieprz czarny najlepiej kupować w postaci ziaren i zmielić przed przyprawieniem. Ziarna rozbite w moździerzu lub bezpośrednio mielone przy gotowaniu będą mieć intensywny aromat.
Idealnie pasuje do:
- zup,
- marynat,
- ryb,
- mięs,
-sosów.
MASA NETTO:
20 g
KATEGORIA:
Przyprawy jednorodne i zioła

Pieprz czarny jest przyprawą uniwersalną, dodawaną się do wszystkich pieczeni, marynat i sosów. Stosowany jest do mięs, takich jak wieprzowina, wołowina, baranina czy jagnięcina.